TOP 5 sisustustrendi 2023

Beež, pruun ja kreemjas


Külmad neutraalsed toonid on muutunud soojadeks, mis meenutavad veidi 90ndaid. "Viimasel kümnendil armastatud tugevad hallid toonid on kadumas ja populaarsemaks on muutunud pehmemad ja soojemad toonid" ütleb Farrow & Balli värvikuraator Joa Studholme. 

Seda muutust põhjendab meie pandeemiajärgne emotsionaalne seisund ja ka hägune rahaline tulevik. "Neutraalsed värvid, mida me praegu oma kodudesse valime, peegeldavad seda, kuidas soovime jäädvustada rahu ja optimismi, mähkides ruumid soojuse ja heaolutundega." väidab Studholme.

Looduslikud materjalid

 

Pole saladus, et marmorit on kõikjal. Ja see on osa suuremast trendist, mis tõstab esile "materjalide loomulikud omadused, millest on eemaldatud kogu sünteetika," ütleb BarlisWedlicki sisekujundaja Tina Schnabel. Kuigi orgaanilised kujundid ja materjalid on varem olnud populaarsed, on nad nüüd tunduvalt konkreetsemad. Riberti on nimetanud seda "hüpertekstuaalsuseks".

Mis see täpselt on? "Tähelepanu on marmori, kivi ja puidu liialdatud soontele ja tekstuuridele, kuna suure kontrastsusega ja suure mustriga pinnad pakuvad rohkem huvi," selgitab Riberti.

Läbipaistev


Ajakirjas "Maison&Objet" on läbipaistev trend tugevalt eksponeeritud. "Uued läbipaistvad, õhulised ja kergelt toonitud esemed aitavad meil vabastada ruumi liikumiseks, põgenemiseks ja lasevad mõtetel unenägudes rännata," selgitab Biros. Briellyn Turton arvab, et trend avaldub klaastelliste pealetungiga.

Jätkusuutlikkus

 

Jätkusuutlikus on tipptrend, mis jätkub ka 2023. aastal. Disainer Kelly Wearstler on oma uue veebigalerii kunstnikega töötades näinud arengut. "Põnev on näha, kuidas jätkusuutlikkus ja loodus avalduvad jätkuvalt nii uute kui ka juba väljakujunenud disainerite töödes," ütleb ta.

 

Vaata tootevalikut 

Parim valik ajatut ja stiilset sisustust...



Kaasaegne maksimalism

 

"Kuigi me liigume karmist minimalismist rohkem ilmekama interjööri suunas, räägime me ka rohkem ruumidest, mis on ehitatud väärtuslike kunstiteoste ümber," ütleb stuudio Sanayi313 Architects loovjuht Enis Karavil. Disainerid soovitavad klientidel sel aastal investeerida muude kunstiliikide asemel hoopis skulptuuri. 

Ehkki interjööristilist ja tootedisainer Colin Kingi isiklikud ruumid on minimalistlikud, leiab ta, et lisab oma töös rohkem kihte. "Seal liigun rohkem maksimalismi suunas ja olen avastanud, et esemeid paigutades kasutan üha rohkem detaile, et luua kihiline tunne," ütleb ta. "Ükskõik, kas rühmitan sarnase värvi või materjali järgi, otsin erineva kõrgusega täiendavaid vorme, et luua kompositsioone, mis tunduvad vabad ja toovad ruumi elu juurde."



Vaata rohkem sisupilte Minivilla Luxuryresort Hiiumaal

Mis on Luxuryresort majutus frantsiis?
Teeni kuus kuni 5000€ lisatulu